Sunday, June 17, 2012

PROIECT DE REFORMA IN ORGANIZAREA SI CONDUCEREA CULTULUI PENTICOSTAL ROMAN



PROIECT DE REFORMA IN ORGANIZAREA SI CONDUCEREA CULTULUI PENTICOSTAL ROMAN
=========================================================================
.

Apocalipsa  3:1-3.
 Ingerului Bisericii din Sardes scrie-i: "Iata ce zice Cel ce are cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu si cele sapte stele:
"Stiu faptele tale: ca iti merge numele ca traiesti, dar esti mort.Vegheaza si intareste ce ramane, care e pe moarte, caci n-am gasit faptele tale desavarsite inaintea Dumnezeului Meu. Adu-ti aminte, dar, cum ai primit si auzit! Tine si pocaieste-te!
.
In Romania, Conducerea Cultului Penticostal ( in ultimii cincizeci de ani), a dat nenumarate dovezi de  coruptie, abuzuri, manipulari si vanzari de frati.
Consideram ca aceasta institutie, (care pretinde ca reprezinta si conduce Biserica lui Dumnezeu Apostolica Penticostala), are nevoie imperativa de-o reforma fundamentala nu numai in modul ei birocratic de organizare si in modul ei  lumesc de gandire , dar mai ales are nevoie de-o viziune
 duhovniceasca sanatoasa, privind rolul si  chemarea  pe care trebue sa o aiba Biserica Apostolica in Planul lui Dumnezeu de mantuire,  viziune care trebue sa defineasca si sa caracterizeze Biserica lui Hristos.

Cuvantul lui Dumnezeu ne arata ca o conducere duhovniceasca a unei biserici ,poate sa apropie intreaga biserica de Domnul.
Dar si o conducere gresita a bisericii ( o conducere fireasca si lumeasca), poate duce acea biserica la apostazie, la pierzare si la moarte spirituala.
Iata cateva lucruri care necesita o grabnica schimbare.

.
1.) Reforma principiilor si valorilor duhovnicesti din biserica.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Consideram ca o prima reforma necesara ar fi o intoarcere grabnica la principiile si la valorile Cuvantului lui Dumnezeu
(intoarcerea la Invataturile Domnului Isus Hristos si intoarcerea la  Invataturile  Apostolice). 

Este necesara reorientarea valorilor si-a prioritatilor noastre, spre valorile duhovnicesti care caracterizau bisericile apostolice primare.
Atat forma de organizare si de orientare a bisericii ,cat si invatatura care se predica in biserica, (sau lucrarile profetice),  au suferit o modificare si-o deviere periculoasa  de la adevar.

Valorile de baza ale bisericii penticostale contemporane, au fost stabilite in lumina statutului de functionare a cultului penticostal si nu in lumina  Invataturilor Apostolice.  
Poti sa fii corect din punct de vedere al statutului penticostal dar sa fii incorect din punct de vedere al Invataturilor Cuvantului lui Dumnezeu. 
Multe dintre invataturile si principiile de functionare ale bisericii actuale, nu mai corespund  cu Invataturile Apostolice privind  modul de organizare si de  functionare a Bisericii lui Hristos.
 (sau ale bisericii apostolice  primare)

Iata cateva deviatii periculoase de la principiile apostolice de organizare si functionare a Bisericii care ar trebui sa ne ingrijoreze:

a.)-Biserica care trebuia sa fie o miscare Hristocentrica  si bibliocentrica, a devenit o organizatie
culto-centrica.

b) -Sistemul de organizare si de functionare a Bisericii ,a devenit un sistem ierarhic  lumesc si nu unul Apostolic.

c.) -Lucrarile si Darurile Duhului Sfant au fost inlocuite cu valorile si talentele umane..

d.)-Biserica si-a pierdut impactul pe care ar trebui sa-l aiba  in lume.

i.) Cladirile bisericii au devenit fortarete medievale in care ne refugiem si ne baricadam, separandu-ne de lumea dinafara.

e.) -membrii bisericii au fost educati si modelati in niste simpli spectatori inactivi care participa la un program artistico-cultural.

f.) -Duhurile rautatii au pus monopol pe locurile ceresti  ale Casei lui Dumnezeu (Efes.6:12).
Oameni carieristi si afaceristi, care sunt vanduti si corupti, stapanesc peste Casa lui Dumnezeu.

g.)-cele mai importante activitate ale Bisericii se rezuma la probleme grandioase de constructii,
la organizari de programe, la sedinte peste sedinte si la alegeri de comitete...

h). Sume imense de bani sunt cheltuite in lucrari moarte care vor arde in foc....
Alte sume imense de bani asigura huzurul unor imbuibati si desfranati moral care cred ca Biserica este businessul si afacerea lor personala.


j.) - se duce o lupta fatisa impotriva oricui are curajul sa demaste minciunile, abuzurile  si coruptia care domina in Casa lui Dumnezeu.


Discordantele existente intre modul apostolic de organizare si de conducere a bisericii primare, fata de  biserica penticostala actuala, cat si  discordantele  in lucrarile duhovnicesti existente (sau inexistente),  sunt cea mai clara si mai palpabila dovada, care arata ca suntem doar
un "cult caruia ii merge numele ca traieste" dar care nu este neaparat  Templul Duhului Sfant
(adica Biserica lui Hristos).
Realitatea este ca in biserica penticostala romana, atat partea organizatorica a bisericii cat si partea ei spirituala, sunt foarte diferite  de ceea-ce ne arata invatatura  Apostolica ca ar trebui sa fie in Biserica lui Hristos.
 Valorile noastre de baza, difera mult fata  de valorile bisericii apostolice.
(ne distantam tot mai mult de valorile promovate in Biserica din Smirna dar ne apropiem tot mai mult de valorile bisericilor din Sardes  si Laodicea)

Iata cele cateva principii de baza, care defineau valorile bisericii primare:
 .
Apocalipsa 2:1-3 
Ingerului Bisericii din Efes scrie-i: "Iata ce zice Cel ce tine cele sapte stele in mana dreapta si Cel ce umbla prin mijlocul celor sapte sfesnice
 de aur:  "Stiu faptele tale, osteneala ta si rabdarea ta, si ca nu poti suferi pe cei rai; ca ai pus la incercare pe cei ce zic ca sunt apostoli, si nu
 sunt, si i-ai gasit mincinosi.  Stiu ca ai rabdare, ca ai suferit din pricina Numelui Meu si ca n-ai obosit.....

Fapte. Ap. 2:42
“Ei staruiau în învatatura apostolilor, în legatura frateasca, în frângerea pâinii, si în rugaciuni”.
( si nu erau atat de mult preocupati de constructii grandioase , ,de politica mincinoasa si corupta a lumii acesteia, de aranjamente si  "manipulari" de culise sau de  afaceri necinstite care din nefericire au loc si astazi in multe din bisericile penticostale.)
Am aratat si poate ca voi mai arata in viitor  unele dintre aceste "afaceri...penticostale", care inabusa in nelegiuire si indeparteaza prezenta si Slava Domnului din Templul  Sau...


Deci prima reforma importanta ar fi reintoarcerea bisericii penticostale romane, la Invataturile Domnului Isus Hristos si la Invataturile Apostolice.

2.) Reforma laudei si inchinarii din biserica.
-----------------------------------------------------------------------

O alta lucrare  care  trebue  reformata, (deoarece aduce lumescul in biserica penticostala), sunt spectacolele de umplutura, sunt programele  steriotipice si sabloanate, sunt inchinarile formale si  mecanice care domina viata bisericilor noastre si mai ales, este inlocuirea altarului  de arama al Domnului, cu altarul facut dupa chipul si infatisarea altarului din Damasc...(2 IMPARATI 16:9-15).
Biserica nu are nevoie de spectacole formale frumos regizate, nu are nevoie de muzica rock crestina, nu are nevoie de vedete intinate care-si etaleaza  talentele artistice  pe scena bisericii,  ci biserica are nevoie de prezenta, de puterea  si de lucrarea Duhului Sfant in ea.

"Reforma", ar insemna  inlocuirea programelor stereotipice "religioase" culturalo-muzicale, cu o slujire si-o inchinare autentica, in duh si-n adevar. 
Avem in biserici cantareti profesionisti, oratori profesionisti, vorbitori talentati si  "carismatici", care incanta urechile audientei,  dar ducem lipsa  de  oameni duhovnicesti,  plini de puterea Duhului Sfant, de cantareti sau evanghelisti sfinti, capabili sa dea o hrana spirituala curata bisericii.

Un izvor cu apa intinata si moarta, niciodata nu va putea sa dea apa vietii celor ce beau din aceasta apa.
 .
Cuvintele frumoase sau cantarile maiestre, poate ca incanta si "gadela" urechile, ....dar nu schimba inima.
 Baza vietii spirituale a Bisericii nu sunt nici spectacolele artistice , (coruri, fanfare, orchestre) si nici muzicienii sau oratorii profesionisti, care incanta audienta, ci baza spirituala a bisericii sunt lucrarile Duhului Sfant care strapung inima si care inflacareaza "duhul bisericii" .
Biserica duce lipsa de predicatori care sa predice Evanghelia cu autoritatea si puterea Duhului Sfant; de cantareti care sa cantate prin Duhul  Sfant, de oameni ai  rugaciunii, care sa se roage prin Duhul Sfant.
A doua reforma ar fii aceea ca in  biserica sa fie promovat ceea-ce este duhovnicesc si nu neaparat ceea-ce este ,( sau pare) artistic....dar este firesc si lumesc.

.
3.) Reforma prioritatilor spirituale in biserica.
---------------------------------------------------------------------------

Perioada valorilor exterioare (a "baticului", a "cravatei" si televizorului) a fost o perioada a adevarurilor incepatoare. 
Conducerea Cultului Penticostal insa, este incapabila sa carmuiasca biserica spre o noua treapta a maturitatii spirituale, nivel in care accentul  trebue pus pe valorile duhovnicesti interioare si nu pe tinuta exterioara, pe valorile Duhului Sfant si nu pe valorile talentelor firii pamantesti..
Oamenii firesti vor limita intotdeauna lucrarile duhovnicesti la nivelul lor mediocru de intelegere. 
Biserica are nevoie de ungerea si de umplerea cu Puterea Duhului Sfant....si nu neaparat de respectarea unor principii omenesti, (regulamente organizatorice omenesti si statute bisericesti), impuse de oameni, care vor sa para spirituali dar nu sunt.
Cei care impun bisericii principiile lor de organizare si de functionare, (principii care sunt diferite de Invataturile Sfintelor Scripturi), aceia sunt involvati in multe  afaceri ilegale necinstite si dubioase.
 Ei stabilesc "legile lor pseudo-religioase" prin care manipuleaza si controleaza Biserca, dar in acelasi timp ei calca Legile si Poruncile  lui Dumnezeu prin pacatele ascunse de care ei se fac vinovati.
 (printre aceste pacate as mentiona   coruptia, lacomia ,mandria, imbuibarea, manipularea credinciosilor,  afacerile lor necinstite din Templul lui Dumnezeu,  controlul totalitar de tip securist implementat in biserici,  goana dupa slava desarta,  ura,  rautatea,  viclenia si vanzarea fratilor).
  Apostolul Pavel  spune bisericii din Efes, ca trebue sa cresca, sa se maturizeze si sa nu mai fie ca niste copii (judecata naiva) fiind manipulati  si amagiti de astfel de oameni necinstiti si vicleni:
 
Efeseni 4:14
“ sa nu mai fim copii, plutind încoace si încolo, purtati de orice vânt de învatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor în mijloacele de amagire”.
Noi confundam  programele noastre artistice si "actele de cult" cu adevaratele lucrari spirituale,care se manifestau atunci cand  Puterea lui Dumnezeu se revarsa la rugaciunile sau la punerea mainilor ucenicilor peste cei ce staruiau dupa botezul cu Duhul Sfant, cand se rugau pentru vindecarea bolnavilor, sau  cand se rugau  pentru eliberarea celor  care erau posedati de duhuri necurate.
Prioritatile spirituale ale bisericii trebue sa fie lucrarile Duhului Sfant manifestate in lucrarile Bisericii si nu autoritatea unor oameni  firesti impusa bisericii.
Daca Duhul lui Dumnezeu nu intareste marturisirea unui prezbiter, sau a unui pastor,prin Lucrarile si darurile Duhului Sfant,  probabil ca omul acela si-a grstit cariera....

A treia reforma ar fi reintoarcerea la Lucrarile si la Darurile Duhului Sfant, Lucrari prin care Biserica trebue sa se intareasca si sa creasca spiritual ,si crescand sa aduca  roadele mature ale pocaintei, roade pe care Dumnezeu le asteapta de la noi.
.


.
4.) Reformarea sistemului piramidal de organizare a  bisericii.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

O alta problema a Bisericii care ar necesita o schimbare urgenta,este  sistemul piramidal corupt de conducere al Cultului Penticostal.
 Conducerea ierarhica piramidala,  este un sistem nebiblic si gresit , sistem care a generat si genereaza numai probleme in viata bisericilor.
Acest sistem nu numai ca faciliteaza aparitia carieristilor spirituali pusi pe capatuire rapida, a lupilor rapitor ,a "pastorilor" care nu-i intereseaza,  n-au mila si nu cruta turma lui Hristos, dar sistemul piramidal  faciliteaza nesinceritatea intre membrii bisericii, clanurile, nepotismul ,dictatura,
hotia si  cultul personalitatii a celor din conducere .

Istoria bisericii penticostale romane este insasi dovada de netagaduit a acestor lucruri.
Nu este scriptural ca puterea absoluta de-a decide in toate aspectele bisericii ( financiar,admininstrativ, organizatoric,sau spiritual, etc)  sa fie concentrata in mana unui singur individ (ca si seful cultului penticost, ca seful de filiala, sau  pastorul local), indiferent de cine ar fi el.

In biserica apostolica, toate deciziile bisericii (admininstrative, organizatorice si mai ales spirituale) se faceau de catre o grupare de oameni sfinti ( de catre  biserica sau de ceata prezbiterilor bisericii )  si nicidecum, nu de catre un singur individ.
Acest sistem anticrist de manipulare si control al bisericii printr-un singur individ, este rejectat si condamnat de apostoli deoarece el este o piedica serioasa in calea lucrarii Duhului Sfant  din biserica...si este o poarta larg deschisa spre dictatura spre coruptie  si spre control absolut al bisericii.

Diotref  este tipul "pastorului principal"  de astazi, care domina si controleaza biserica dupa bunul lui plac.  -3IOAN,9-10.-
(noi credem conform Invataturii Apostolice, ca pastorul este egal cu ceilanti membri din ceata prezbiterilor, el insusi fiind un prezbiter si nicidecum capetenia lor.) 
Egalitatea si  autoritatea prezbiterilor trebue sa se manifeste in toate aspectele privind  mersul, viziunea si lucrarile  spirituale ale bisericii
 (Vezi:   Faptele Ap. 14:23,   Tit 1:5,   Fapt.20:17,    Fapt.21:18,    Iac.5:14 ,   1Pet.5:1,     1Tim.5:17 ,   Fapt.20:28)
 .
 "Lucratori" in Ogorul Evangheliei nu sunt numai pastorii ci sunt toti cei ce au primit ungerea si autoritatea Duhului Sfant prin Botezul Nasterii din Nou.
Toti cei "Nascuti din Dumnezeu" sunt chemati sa fie preoti si lucratori in Casa lui Dumnezeu.

Va veni vremea  cand nu numai "preafericitii" patriarhi , episcopii sau pastorii, (ca si Radu Tarle, Pavel Rivis Tipei, Moise Ardeleanu,  Lazar Gog, Florin Ianovici,etc) vor fi chemati sa dea socoteala inaintea Domnului  de lucrarea prestata in ogorul Evangheliei, ci fiecare ucenic va trebui sa dea socoteala de talantii si de lucrarea incredintata lui. (vezi MATEI 25:14-30 ).

De calitatea si cantitatea lucrarilor prestate va depinde rasplatirea vesnica a fiecarui credincios.
Si multi "ucenici", nici macar nu stiu ca sunt chemati de Domnul Isus Hristos ca si lucratori in ogorul Evangheliei, si nici nu stiu, la ce sunt chemati .
Din nefericire atat Conducerea Cultului Penticostal, cat si conducerea bisericilor locale,(care ar trebui sa angreneze biserica in Lucrarea lui Dumnezeu), ei insisi, nu sunt constienti de rolul si de chemarea lor in Lucrarea lui Dumnezeu, asa ca ei nu pot constientiza si indruma pe altii de ceea-ce ei insisi nu sunt pe deplin constienti.

A patra reforma inseamna o reintoarcere la o forma de conducere  de tip apostolic a Bisericii.
.


5.) Reforma musamalizarii pacatului celor din conducerea bisericilor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daca  musamalizam si ascundem pacatul, sa nu ne inselam singur crezand ca poate totusi vom avea parte de propasire spirituala...
Lucrarile intunericului savarsite de cei din conducerea bisericilor sau a Cultului, trebuesc expuse si condamnate public.
 Ar fi cazul sa ne orientam spre punerea deoparte a conducatorilor care au vandut si vand fratii la autoritati;
-a celor care manipuleaza biserica si banii bisericii dupa bunul lor plac, 
-a celor care s-au imbogatit si s-au capatuit pe spatele Bisericii; 
-a celor care au adus (sau aduc) politia la Biserica sau a celor care duc fratii  prin tribunale,  si
-a celor  care  sufere de sindromul si de  boala lui Diotref. (vezi 3 IOAN, 9-10) .

 A cincea reforma se refera la scoaterea putregaiului , a vanzatorilor", a securistilor  si-al afaceristilor, afara din viata Biserica.
.

6.) Reforma autoritatii in biserica.
 -------------------------------------------------------

O reforma la fel de  importanta ar fi iesirea de sub monopolul pus de oamenii securitatii  pe biserica.
 Nu-mi pot explica cum de la conducerea bisericii penticostale, au ajuns sa fie, SI SUNT SI ASTAZI  informatorii si agentii securitatii ??? 
Cum este posibil ca fratii lui Iuda Iscarioteanu sa fie la carma Bisericii lui Hristos ?
Cum se poate ca  "fii luminii' sa asculte si sa fie supusi  "fiilor intunericului" ?
Poate oare Trupul lui Hristos sa fie supus satanei ?
Chiar daca satana se preface intr-un inger de lumina, si chiar daca pretinde supunerea si  inchinarea, totusi Biserica nu-i este supusa lui.
Doar cei care iubesc nelegiuirea ,fiind  pe calea pierzarii , doar acestia ajung sa creada o minciuna si sa se inchine unui sistem intinat si corupt. 
2 TESALONICENI 2:11-12.
-"Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna,
 pentru ca toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au gasit placere in nelegiuire, sa fie osanditi".

Ma voi supune in dragoste doar celui pentru care Duhul lui Dumnezeu adevereste ca este un adevarat slujitor si un adevarat apostol al lui Hristos.
Vreau sa vad in el autoritatea si puterea Duhului Sfant si nu autoritatea oamenilor .
La acest capitol, Conducerea Cultului Penticostal in frunte cu domnul Lutu Pavel Rivis Tipei sunt falimentari.....

A sasea reforma se refera la iesirea de sub autoritatea vanzatorilor si-a agentilor securitatii si punerea sub autoritatea celor care cu adevarat au in ei Autoritatea, Lumina si calauzirea Duhului Sfant.


.

7.) Reforma privind ridicarea si promovarea Lucratorilor in biserica.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Avem nevoie de pastori si invatatori  sinceri si cu o viziune sanatoasa in Lucrarea lui Dumnezeu , oameni duhovnicesti ,luminati de Duhul Sfant,  care sa fie in stare sa invete si sa carmuiasca Poporul Domnului.
Nu titlurile pompoase, diplomele, certificatele sau doctoratele in  "te- ologie" te face apt pentru lucrarea lui Dumnezeu din Biserica ci faptul ca ai  (sau nu ai), calauzirea si ungerea  Duhului lui Dumnezeu. 
Un doctorat in teologie nu este un "surogat duhovnicesc" si nici nu poate inlocui ungerea si autoritatea Duhului Sfant in biserica...dar din pacate  cultul penticostal are o alta intelegere asupra acestui lucru.
Se pare ca in aceasta privinta, autoritatea Cultului  depaseste cu mult autoritatea Duhului Sfant in bisericile controlate de ei.
Conducerea Cultului Penticostal trebue sa invete sa respecte si sa se supuna autoritatii Duhului Sfant si nicidecum sa franeze si sa impiedece  Lucrarea Duhului.
Valorile lucrarii Duhului Sfant (sau valorile pentru care a murit Hristos), nu trebuesc confundate si inlocuite cu "Lucrurile date spre nimicire" .

Si Cultul Penticostal isi bazeaza autoritatea si promoveaza tocmai aceste valori moarte.
 .
Ridicarea si promovarea in lucrarile duhovnicesti ar trebui sa fie facuta pe baza chemarii divine si pe baza normelor descrise in Invatatura  Apostolica tinand cont de  potentialului duhovnicesc a lucratorilor respectivi, (aceasta lucrare fiind hotarata  in exclusivitate de biserica sub  calauzirea Duhului Sfant), si nu promovarea pe baza de nepotisme, de  aranjamente exterioare, sau printr-o  impunerea abuziva , din partea  celor care (din culise), manuesc  ridicarile si coborarile in ierarhia Cultului Penticostal si-n ierarhia bisericii.
(ideal ar fi ca Duhul Sfant sa hotarasca si sa numeasca lucratorii in Lucrarea lui Dumnezeu Fapt.13:2)  .

Nu va mai puneti fratilor pastori, pruncii si  nepotii vostri in functiile bisericesti (vezi cazul Bocheanu, Ardeu, Gog, Druhora, Lascau  si altii) ...
Lasati-l pe Duhul Sfant sa ridice ce trebue ridicat in Biserica lui Hristos....

Stiu ca businessul este business,si pruncii vostrii sunt mostenitorii afacerilor , averii si dinastiei  pe care o stapaniti ...... dar ar fi bine sa nu uitati ca  Biserica lui Hristos,  nu este nici afacerea voastra si nici mostenirea voastra.

Mai recititi fratilor pastori textul din Ieremia care vorbeste despre pastorii vremii sfarsitului si care va priveste pe voi direct:
(Ier.25:34)
Despre voi este vorba aici.....
A saptea reforma priveste superioritatea autoritatii lucratorilor  chemati si umpluti cu Puterea de Duhul Sfant, fata de lucratorii ordinati de cult .


8.) Reforma valorilor spirituale.
-----------------------------------------------------
-” Nu avem nevoie de noi ranguri si de noi titluri in biserica ci avem nevoie de oameni luminati si calauziti de Duhul lui Dumnezeu,  oameni integri, vrajmasi ai mandriei si ai lacomiei care sa fie constienti de chemarea si de rolul lor in Lucrarea lui Dumnezeu.

 Avem nevoie de oameni plini de Duhul Sfant, care sa poata spune:
 -”aur si argint n-am, dar ce am iti dau; In Numele lui Isus din Nazaret, scoalate si umbla”…

Un om al lui Dumnezeu i-a spus unui olog:
- "Argint si aur n-am; dar ce am, iti dau: in Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoala-te si umbla!"  (Fapt.3:6)
.
 "Apostolii" de astazi nu mai pot spune: "aur si argint n-am", deoarece ei castiga destul de binisor in afacerea lor de pastori.....
.
Dar acesti "apostoli" nu mai pot spune nici "ce am iti dau".... deoarece se pare ca ei desi au ce n-ar trebui sa aiba (scaune, putere, control, arginti si aur...)  dar n-au Puterea Duhului Sfant prin care Dumnezeu ar trebui sa lucreze prin ei...
.

Biserica stagneaza in cresterea ei spirituala datorita oratorilor "carismatici", fara Duhul lui Dumnezeu in ei, (oratori de tipul celor din Aeropag),  oratori care  poate ca par mandri si impunatori pe dinafara, dar  care de cele mai multe ori,  dau dovada ca pe dinauntru, sunt fatarnici,   necinstiti si corupti .....(vezi  bisericile penticostale din America si in mod deosebit a celor din Arizona, California, Detroit etc)

Exista o foarte mare contradictie intre Evanghelia propovaduita de unii  pastori....... si  "evanghelia" traita  de ei.
Am inlocuit in bisericile noastre, "baza" cu "suprastructura".
Crestem cantitativ dar am stagnat calitativ....
Construim mult, dar nu construim unde trebue construit si nu construim ce trebue construit...
Ne falim cu lucruri cu care n-ar trebui sa ne mandrim, dar am pierdut din perspectiva noastra, ceea-ce ar fi fost cu adevarat important  sa fi avut, dar nu mai avem...
 Am pus  monopolul pe lucrarile Duhului Sfant si am copiat chipul altarului Damascului inlocuind lauda si inchinarea duhovniceasca,  placuta lui Dumnezeu cu sistemul de inchinare a lumii.
Construim catedrale impunatoare si costisitoare, care concureaza cu templele babilonului, dar falimentam in lucrarea de slefuire a pietrelor din Templul Duhului Sfant...
Construim palate falnice...in timp ce aproapele  nostru moare de foame.
Predicam despre dreptate, despre adevar si despre dragoste in timp ce Lazar moare de foame la usa palatului nostru.
Si ne miram cum de Domnul nu mai lucreaza astazi cu (si prin) apostolii nostrii (?!)....

A opta reforma priveste eliminarea  lucratorilor "carieristi" care cred ca Biserica  este o afacere personala si-un un mijloc usor de castig ,   care de fapt sugruma spiritual Biserica lui Hristos.

.

9.) Reforma  schimbarii modului de gandire si de actiune a Bisericii lui Hristos.(implicarea fiecaruia in Ogorul Evangheliei)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Biserica pe ansamblu poate avea o gandire duhovniceasca (cazul bisericii din Smirna) sau o gandire lumeasca (cazul Colosenilor sau al Galatenilor).


-prioritatea Bisericii (a intregii Biserici) trebue sa fie  Domnul Isus Hristos si Lucrarea Lui de Mantuire.

-Fiecare ucenic al lui Hristos, Nascut din Nou prin  Botezul cu Duhul Sfant este un potential lucrator impreuna cu Hristos.

-Fiecare ucenic este un preot si-un apostol (un trimis)   al Imparatiei Cerurilor avand o chemare si-o insarcinare speciala din partea Domnului..

-Fiecare ucenic al lui Hristos este un potential misionar al Imparatiei lui Dumnezeu a carui viziune si preocupare trebue sa fie mantuirea pacatosilor.

-Intreaga Biserica este chemata sa lucreze  in ogorul Evangheliei lui Hristos.  
(In "stupul Bisericii lui Hristos" , nu sunt "trantori" ci numai "albine lucratoare"....)

Biserica este chemata ca sa cerceteze , sa cantareasca si sa  judece lucrarile duhovnicesti si mai ales sa cerceteze credibilitatea si roadele  celor care conduc aceea adunare.
(sa cerceteze lucrarea si roadele  "ingerului bisericii", roadele apostolului , roadele evanghelistului ,vazatorului, sau  prorocului care a adus -sau aduce- bisericii
o anumita  invatatura, sau o anumita  descoperire duhovniceasca ).

Cei care se abat de la Harul lui Hristos sau cei care pacatuiesc (indiferent de pozitia lor in Biserica), trebuesc avertizati si  mustrati  in vederea indreptarii lor...

Aceaste lucrari  apartin intregii biserici (sfintii din aceea biserca) , ele fiind lucrari pe care biserica trebue sa le  inteleaga si sa le  faca  si ele nu sunt doar  monopolul conducerii cultului,   a sefilor de filiale sau al pastorilor locali .
 
Un pastor poate fi un carmuitor bun sau un conducator rau....
Un apostol, sau un prooroc  poate fi adevarat sau mincinos...
Functia de pastor nu-i asigura nimanui.... "imunitate diplomatica"....
Valoarea de prooroc nu o primesti datorita faptului ca spui "asa vorbeste Domnul" , ci datorita faptului ca ceea-ce spui se va si implini....
 
Un Proroc adevarat poate proroci  impotriva Cultului sau poate proroci impotriva unui impostor care se autointituleaza "pastor" (desi nu este)  si in mod normal acel prooroc (sau invatator), va intra in conflict cu cei din conducerea bisericii respective.
 (noi avem obiceiul ca daca cumva nu ne place mesajul,  sa "omoram" mesagerul).

Imi aduc aminte cand in biserica din Bujac, proorocii Domnului erau scosi afara de catre admininstratia Ardeu...erau huiduiti sau dati pe mana securitatii, si lucrul cel mai trist, era ca  biserica tacea indiferenta, nesimtitoare si nepasatoare.
Doar mortii (chiar si cei spirituali) raman nesimtitori si nepasatori....

O Biserica ar trebui sa se cerceteze si sa-si dea seama daca Duhul Sfant conduce aceea Biserica sau daca duhul lumii este la carma ei.
Biserica ar trebui sa inteleaga, si sa ia atitudine atunci cand Lucratorii ridicati de Duhul Sfant sunt manipulati, boicotati , discreditati sau "crucificati" de conducerea Cultului Penticostal.
 (sau de conducatorii filialelor sau a bisericilor locale).

-"Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta. Pe voi insiva incercati-va. Nu recunoasteti voi ca Isus Hristos este in voi?
Afara numai daca sunteti lepadati". (2Cor.13:5).

Nu Cultul ne ridica si ne autorizeaza ca lucratori in lucrarea lui Dumnezeu ci Duhul Sfant ne cheama si ne autorizeaza ca sa lucram in Ogorul Evangheliei Imparatiei lui Dumnezeu.
Domnul Isus Hristos ne-a poruncit noua (tuturor ucenicilor), sa ducem mesajul Evangheliei pana la marginile pamantului....
El ne-a dat talantii necesari (sau polii) pe care avem datoria sa-i punem in negot.....
Cultul ne-a facut inactivi dar Hristos ne vrea activi si ne cere sa lucram pentru Imparatia Cerurilor.


A noua reforma priveste reintoarcerea noastra (a fiecaruia),  in Ogorul Evangheliei conform chemarii divine pe care ne-a facut-o Domnul Isus Hristos. .



.

10.) Reforma pocaintei si-a sfinteniei in biserica./Reforma individuala si  personala.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Credem ca fiecare credincios din Biserica Penticostala are nevoie de-o intoarcere la calauzirea, si la carmuirea pe care Duhul Sfant o face in Trupul lui Hristos.
Starea de "caldicel duhovnicesc" in care am ajuns sub conducerea inteleapta a celor din Conducerea Cultului  Penticostal ,( stare in care se pare ca ne complacem), este foarte diferita de starea:
 "in clocot pentru Hristos".

"Caldicel" este o stare amagitoare si periculoasa care ne poate desparti de Domnul si ne poate face sa ne pierdem mantuirea.
APOCALIPSA 3:15-16.
"Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot!
 Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea.

"Caldicel" inseamna sa pui mai mult pret pe ce cred oamenii, decat pe ceea-ce crede Dumnezeu.
"Caldicel" inseamna a fi prea preocupat cu lucrarile firii pamantesti,  preocupat cu afacerile si invartelile din biserica,  preocupat cu barfele bisericesti si cu religia penticostala,
si a nu avea timp suficient pentru partasia sincera cu Domnul si pentru a trai conform Invataturilor si Poruncilor Lui.... (IOAN 14:21).
"Caldicel" inseamna "pocait"  in biserica dar lumesc si firesc in afara bisericii....

Domnul Isus Hristos ne vrea sa fim "in clocot" pentru El.
Daca Duhul Sfant a inflacarat biserica apostolica primara, El poate la fel de bine sa inflacareze si bisericile noastre.
Daca Duhul Sfant a ridicat si-a autorizat lucratori dupa voia lui Dumnezeu in biserica primara, El poate la fel de bine sa ridice lucratori si in bisericile noastre...
Daca acest lucru nu se prea intampla astazi, probabil cauzele trebuesc cautate la noi si la valorile pe care le cautam si le promovam in bisericile noastre si nu neaparat la Dumnezeu.

Pilda celor 10 fecioare  ( privind atipirea spirituala), a fost spusa de catre Domnul Isus Hristos bisericii si nu lumii...
Aceasta pilda  priveste in mod direct  biserica vremii sfarsitului si se refera la starea de atipire in care "fecioarele" au ajuns.
-"Dar ce am impotriva ta este ca ti-ai parasit dragostea dintai". (Apoc.2:4)

Reforma a zecea priveste umblarea fiecaruia in Lumina si-n Adevar realizata prin trairea sincera conform Poruncilor Domnului Isus Hristos.
Reforma a zecea ar fi ca fiecare credincios  sa-si reformeze relatia lui personala cu Dumnezeu Tatal si cu Domnul Isus Hristos, Domnul si Mantuitorul nostru.


.................................................................................xXx.............................................................................................................

.
.
Toate aceste lucruri au dus si duc la stagnarea spirituala a Bisericii Penticostale Romane. Slava Domnului s-ar parea ca a parasit  Templul lui Dumnezeu din pricina uraciunilor savarsite de conducatorii corupti din Cultul Penticostal.(Ezec.8:6-12) si din pricina ca  biserica a tolerat (si tolereaza) aceste uraciuni.

 In Casa lui Dumnezeu a mai ramas vizibila doar slava noastra....
-avem doctorate in te-ologie,...dar  fara stampila Duhului Sfant pe ele;
-avem importanti sefi de cult,.....dar goi si dezbracati de Puterea Duhului Sfant,
-avem pastori care "pastoresc",...... dar se pastoresc pe ei insisi, la fel ca si pastorii lui Israel(Ezec.34:2)
-avem prooroci  care-si dau importanta cu darul lor,....... da a caror prorocii nu se implinesc niciodata;
-avem prezbiteri care ung bolnavii cu undelemn, ......dar bolnavii niciodata nu se vindeca...
-avem orbi spiritual care vor sa conduca pe alti orbi pe "calea cea dreapta", ....dar ii conduc drept spre prapastie...
-avem surzi car nu mai aud glasul Domnului....
-ologi care stau impotmoliti la Poarta Casei Domnului...si nu sunt capabili sa intre inauntru...
-fecioare adormite fara undelemn in candela...
Cine oare le va trezi ?!

-"Cand nu este nicio descoperire dumnezeiasca, poporul este fara frau;
dar ferice de poporul care pazeste Legea!" - (Prov.29:18) 




.
ioan basa rob si preot al lui Isus Hristos.

No comments:

Post a Comment